Is een oogmeting bij een opticien net zo betrouwbaar als bij een oogarts?

Als je denkt een bril nodig te hebben, kan je dan gewoon rechtstreeks naar een opticien of moet je eerst langs een oogarts?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, de opticien is gespecialiseerd in het aanmeten van brillen en contactlenzen. Je hoeft niet naar de oogarts als je denkt een bril nodig te hebben. Ga eens bij een opticien langs en vraag om een oogmeting en advies. Je merkt vanzelf wel wat voor bril je nodig hebt. Leuk montuurtje uitzoeken, komt goed!

Ja, als er bij de opticien een goede optometrist werkzaam is. Oogmetingen in het ziekenhuis worden ook door een optometrist gedaan is mijn ervaring.

Ja, voor een oogmeting kun je bij een opticien terecht die heeft daarvoor een speciale opleiding gehad. Zonder afspraak en zonder lange wachttijden zoals bij een oogarts. Constateert de opticien echter een oogafwijking, dan wordt je alsnog naar de huisarts of oogarts doorverwezen.

ik heb zelf ook een bril maar ik ben gewoon gelijk naar de opticien gegaan en nooit problemen daarmee gehad menv

Nee, uit mijn ervaringen niet. 3 jaar geleden had ik namelijk super veel hoofdpijn waarvan ik voelde dat het vanuit me ogen kwam, ik ben toen naar de opticiën geweest en die vond, niks.. Ik bleef door met zoeken en ging naar een oogarts (die de juiste apparatuur heeft) en die vertelde mij dat ik een prisma bril nodig had... Sinds ik nu een prisma bril heb heb ik geen last meer van hoofdpijn, nog steeds ga ik af en toe voor de grap naar opticiens die mij dan heel vrolijk vertellen dat mijn ogen gewoon goed zijn! Ga er dus niet van uit dat een opticien alles kan.meten

Bronnen:
eigenervaring

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100