Hallo Ik heb de laatste tijd opgemerkt scherper te zien met mijn linkeroog dan met mijn rechteroog. Ik wil geen bril en ook geen lenzen.

Met beide ogen zie ik uitstekend scherp.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat kan ; je ene oog kan net iets beter zijn dan het andere, en als je verder nog normaal goed ziet, is er niks aan de hand. Pas als je er last van krijgt (problemen met lezen, of juist met op afstand zien, regelmatig hoofdpijn (!), dan wordt het toch tijd om naar de opticien te gaan. Sowieso is dat een goed idee, want dan weet je in elk geval zeker waar je aan toe bent. Geen bril of lenzen willen is natuurlijk onzin ; als je slecht ziet, is er niks zo heerlijk als iets voor je ogen kunnen zetten waardoor er letterlijk een hele wereld voor je open gaat. In sommige gevallen kan een oogafwijking gelaserd worden (met alle risico's van dien, dus ik zou dat niet snel iemand adviseren), maar je kunt ook gewoon een hele leuke bril uitzoeken. Voor je weet wil je niet meer zonder. Maar laat eerst maar eens serieus je ogen testen, want misschien is het wel helemaal (nog) niet nodig.

Het kan zijn dat je spieren bij het mindere oog wat minder sterk zijn. Dat heb ik ook. Je zou het een lui ook kunnen noemen, maar ik ga niet scheel kijken als ik moe ben. Bij een opticien hebben ze eventueel een methode om dat na te kijken. Bij deze methode kijk je door een soort lens en gaan ze een plusje naar een vierkantje brengen. Bij mijn ene oog zie ik het plusje volledig scherp. Bij het andere blijft het plusje bewegen. En volgens mij zien de meeste mensen niet 100%. En ja zolang je er geen problemen mee hebt zonder bril dan hoeft het natuurlijk niet. Tenzij je klachten gaat krijgen als hoofdpijn.

even een paar dagen wachten, miss gaat het vanzelf over (lekker rustig aan doen, niet te veel tv), als dat niet zo is ga dan ff langst de doc (en die verwijst je wel door naar de opticien als het nodig is).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100