Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan het kwaad om oogdruppels na een maand te gebruiken?

Kan het kwaad om oogdruppels na een maand te gebruiken? In de bijsluiter van een bepaald type oogdruppels (tegen vermoeide ogen) wordt geadviseerd om de oogdruppels na openen maximaal vier weken/een maand te gebruiken. Moet ik deze daarna beter wegdoen of kan ik deze nog gebruiken? En als erop staat 'tussen 5-20*C' gebruiken, kan ik ze dan toch in de koelkast doen of beter van niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat kan kwaad. Na openen is er kans op bederf, chemisch maarvook bv bacteriën. En die bacteriën wil je niet in je oog.

Een verouderd medicijn innemen kan in sommige gevallen dus wel, maar er bestaat een kans dat het zijn werk niet meer goed doet. En sommige medicijnen mag je nooit na de houdbaarheidsdatum gebruiken. Dit geldt bijvoorbeeld voor antibiotica, insuline, anticonceptiva en oogdruppels. ”Medicijnen worden nooit zomaar giftig, al kan hun werkzaamheid wel afnemen. Dat komt doordat het actieve ingrediënt in medicatie geleidelijk aan afbreekt.”

Bronnen:
https://www.tipsenweetjes.nl/gezondheid/ho...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100