Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Vriendin heeft verschillende medicijnen ingenomen. Is dit dodelijk?

Het gaat over 3 nurifen 400 pilletjes 2 en een halve dafalgan bruistabletten en 2 pilletjes tegen misselijkheid. Voor de bruistabletten is waarscheinlijk heel weinig water gebruikt. Ze slikt verder geen medicijnen en is niet ziek.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is natuurlijk niet niks maar in feite zou het lichaam hier toch nog moeten tegen kunnen,zou haar toch voldoende water laten drinken om die stoffen vlot uit het lichaam te laten gaan.

Nee, dit lijstje is niet dodelijk. Je wordt er niet eens ziek van. Maar medicijn slikken als je geen klachten hebt is niet zo zinnig. 3 Neurofen is geen ongebruikelijke stootdosering. Daarbij is een maagzuurremmer (Omeprazol) juist goed (als je dat met tegen misselijkheid bedoelt). Als je bruistabletten niet geheel laat uitbruisen komt er in je maag nog koolzuur vrij, wat al dan niet met een boer gewoon ontsnapt of in het bloed oplost. Een grote hoeveelheid water is niet nodig. Maar, waarom zou ze dat doen?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100