Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is het nemen van twee 1000IU Vitame D pil hetzelfde als één van 2000IU?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is niet hetzelfde, maar wel dezelfde hoeveelheid werkzame stof. Als je zou wegen, dan zou je er achter komen, dat twee pillen van 1000 meer wegen dan één van 2000. Het verschil zal weliswaar minimaal zijn.

Nee, het is niet per definitie hetzelfde. De hoeveelheid werkzame stof is (zoals @jc54 ook aangeeft) wel hetzelfde. Maar vanuit de vraag kan je niet afleiden of de tabletten tegelijkertijd ingenomen worden of niet. Wanneer ze op hetzelfde moment ingenomen worden, worden er 2 pillen afgebroken in de darmen ipv 1. Hierdoor ligt de afgifte hoger dan bij de gewone 2000 IU pil. Dit kan er voor zorgen dat de omzetting ook sneller gaat en dat het effect anders is. Kortom, wat betreft hoeveelheid werkzame stof zal het hetzelfde zijn, echter kan er verschil in werkzaamheid zijn door de snelheid van opname

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100