Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Helpt Temesta, Xanax om echt ontspannen te blijven tijdens kleine ingreep?

Ik overweeg een oolidcorrectie aan de bovenste oogleden bij een oogarts. De ingreep zelf gebeurt onder plaatselijke verdoving maar aangezien ik nogal rap in paniek schiet, willen ze me een kalmeringspilletje geven om rustig te blijven tijdens de ingreep. De ingreep zal ongeveer 40 minuten duren. Helpt zo een pilletje echt tegen paniek en bang zijn? Ik heb vooral "schrik" voor het horen wat ze aan't doen zijn en het idee dat ze aan je ogen bezig zijn. Narcose is helaas geen optie.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het zijn twee vergelijkbare middelen, maar er zijn wel verschillen: http://www.apotheek.nl/medicijnen/lorazepam?product=temesta#! http://www.apotheek.nl/medicijnen/alprazolam?product=xanax#! De een werkt binnen een uur, de andere binnen enkele uren. Belangrijk verschil want Xanax een uurtje van te voren werkt mogelijk nog net niet tijdens de ingreep. Verder werken ze vergelijkbaar een beiden ruim 8 uur, dus je kan het ruim van tevoren innemen en het werkt dan dus ook al ruim voor de ingreep. Ook werken dit soort middelen juist goed bij eenmalig en kortdurend gebruik. Als je echt veel stress hebt zou je kunnen vragen of je een dag van te voren al een pilletje mag proberen. Heb je ervaring met dit soort medicijnen of kan je bijvoorbeeld zeer goed tegen alcohol dan kan een iets hogere dosering beter zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100