Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Helpt gewone neusspray bij ontsteking 'buis van eustachius'?

Vanmorgen stond ik op met een half doof oor. Ik kan nauwelijks geluid verdragen. Nu heb ik dit eerder gehad en kreeg ik een soort neusspray. Dit hielp. Nu ben ik alleen niet thuis, dus geen huisarts. Helpt een gewone neusspray om de holten weer tot rust te brengen? Dus ook daar bij de buis van eustachius? Of is dat een speciale neusspray?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja,dit helpt(zeker als de ontsteking niet te erg is): Omdat de neus en de oren met elkaar verbonden zijn via buisjes, kan een neusspray effectief zijn om een verstopte buis van Eustachius te verhelpen. Hou het flesje neusspray zo dat het door je neusgat naar de achterkant van je keel is gericht, bijna haaks op je gezicht. Snuif terwijl je de spray toedient, hard genoeg om de vloeistof naar de achterkant van je keel te bewegen, maar niet zo hard dat je het inslikt of in je mond krijgt. Ook een warme kompres op het oor leggen kan hier helpen. Succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100