Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Welke antibioticum bij blaasontsteking?

Ik geloof dat ik een blaasontsteking heb, ik heb pijn in mijn onderbuik, een branderig gevoel, pijn bij het plassen en ik plas erg vaak en weinig per keer.
Zou dus vreemd zijn als t geen blaasontsteking is, maar je weet maar nooit.
Moet je hiervoor een afspraak maken bij de huisarts, of kan je ook antibioticum halen bij een drogist (en zoja welke?).
Ik heb namelijk niet zo'n goede band met mn moeder om dit te bespreken (ben 15) en als ik een afspraak wil maken moet ik een briefje mee naar school, want ik heb lange dagen waardoor ik anders spijbel.

En is het erg als je antibioticum neemt terwijl het geen blaasontsteking is (denk het wel, maar je weet maar nooit!)

bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je snel van je blaasontsteking af wil, dan moet je toch echt naar een arts. Zonder recept kan je voor zover ik weet in Nederland geen antibiotica krijgen .

Een blaasontsteking is een ontsteking van het slijmvlies van de blaas door bacteriën. Vaak gaat het om bacteriën die in de darm leven en via de plasbuis in de blaas terecht komen. Daar veroorzaken ze dan een ontsteking. Antibacteriële middelen werken tegen infecties veroorzaakt door bacteriën, zoals blaasontstekingen. Het is van belang dat de kuur geheel wordt afmaakt. Afhankelijk van het soort bacterie en de ernst van de ontsteking wordt een bepaald antibacterieel middel voorgeschreven, dat kan alleen de huisarts doen. Het is dus zaak dat u een afspraak maakt met uw huisarts. http://www.apotheek.nl/klachten-ziektes/blaasontsteking#wat-kan-de-apotheker-voor-mij-doen Toegevoegd na 7 minuten: Een arts kan de diagnose blaasontsteking meestal makkelijk stellen door naar de klachten te luisteren. Om zeker te weten of het om een blaasontsteking gaat, onderzoekt de arts de urine op bacteriën, virussen en andere ziekteverwekkers.

Bronnen:
https://www.gezondheidsplein.nl/aandoening...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100