Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is het verschil tussen oneigenlijk gebruik en off-label gebruik van medicijnen?

Ik weet dat off-label kan betekenen dat een arts bijv. medicijnen die eigenlijk geregistreerd zijn voor volwassenen voorschrijft aan kinderen.

Maar wat is het verschil dan met oneigenlijk gebruik? Kan dat ook legaal door de arts worden gedaan of is het echt iets negatiefs. Off-label hoeft namelijk niet altijd 'negatief' te zijn.

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
1.6K
tinus1969
9 jaar geleden
http://www.cbg-meb.nl/CBG/nl/over-ons/actueel/2005-02-18-CBG+en+IGZ+verantwoord+off-label+voorschrijven+mag/default.htm

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Onder off-label gebruik van een geneesmiddel wordt verstaan het gebruik van een geneesmiddel voor medische redenen voor indicaties (ziektebeelden) waarvoor dit geneesmiddelen officieel niet geregistreerd is, maar waarvoor meestal wel voldoende wetenschappelijk bewijs of ervaring is voor werkzaamheid.
Onder oneigenlijk gebruik zou je kunnen verstaan het gebruik van een geneesmiddel voor niet-medische redenen. Een bekend voorbeeld hiervan is het gebruik van methylfenidaat (Ritalin) door scholieren om beter te kunnen presteren op school.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding