Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

waarom moet ik hoesten na gaviscon? maagzuurremmer?

ik had last v maagzuur en heb voor eerst in me leven een maagzuurremmer gebruikt gaviscon 2 stuks kauwen. het heeft meteen geholpen maar nu heb ik last van mn keel en moet ik hoesten. komt het daardoor of word k ziek? verder voel ik me niet ziek ofzo alleen pkeelpijn en hoesten

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het hoesten komt waarschijnlijk niet door de Gaviscon, maar kan wel te maken hebben met het maagzuur. Zure oprispingen van maagzuur kunnen leiden tot geïrriteerde plekjes achter in de keel. Deze kunnen een hoestprikkel opwekken en voor wat keelpijn zorgen. Dit kan vrij lang duren. De oplossing is een tijdlang de maagzuurremmer door blijven gebruiken. Dan genezen de geïrriteerde plekjes in de keel en vermindert de hoestprikkel.

Gaviscon zorgt voor een effectieve verlichting van de klachten bij mensen die last hebben van brandend maagzuur. Het kan worden ingenomen na de maaltijd en voor het naar bed gaan, en mag ook gebruikt worden door kinderen. Dus heel agressief is het niet. Elke tablet bevat 250 mg natriumalginaat, 133,5 mg natriumwaterstof- carbonaat en 80 mg calciumcarbonaat. De hulpstoffen zijn: pepermuntsmaak, macrogol 20.000, mannitol (E421), copovidon, aspartaam (E951), kaliumacesulfaam (E950), magnesiumstearaat. Je zou overgevoelig kunnen zijn voor één van de bestanddelen van het middel. Een zeer zeldzaam voorkomende bijwerking is bronchospasmen: benauwdheid door kramp van de spieren van de luchtwegen. Informeer jouw arts of apotheker erover, want er is misschien dan een alternatief middel voorhanden om jouw maagzuur te remmen.

Bronnen:
http://zelfzorg.nl/product/gaviscon/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100