Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

kan ik ook bij een andere huisarts geholpen worden?

Ik ben pas geleden naar de andere kant van het land verhuisd. Maar ik moet de prikpil voor woensdag halen. Ik ben ivm mijn werk helaas niet in de gelegenheid om naar mijn eigen huisarts te gaan en ik heb nog geen andere huisarts.
maar kan ik ook naar een andere huisarts gaan of word ik daar niet geholpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Strikt genomen kan je alleen in geval van spoed, of anderszins dringende omstandigheden, gebruik maken van een andere huisarts. Het laten zetten van de prikpil valt daar niet onder. Maar je zou het natuurlijk gewoon even kunnen vragen bij een plaatselijke huisarts. Als iemand dat aan mij zou vragen dan zou ik daar wel aan meewerken. Of de huisarts je helpt is dan zijn beslissing. Verwacht dan wel een passantentarief. Je kan natuurlijk ook snel inschrijven bij je nieuwe huisarts en dan daarna direct een afspraak maken voor de prikpil. Mogelijk krijg je hem dan iets later, maar dat is geen probleem. Zo betaal je wel het normale tarief.

Als je echt permanent aan die andere kant van het land bent gaan wonen, dan lijkt het me toch verstandig om in je eigen buurt op zoek te gaan naar een huisarts. Een huisarts die niet meer aan huis kan komen omdat je te ver woont, daar ben je niets mee als het plots erg dringend is. Er zullen wel enkele artsen in de buurt van waar je nu woont zijn. Bel erheen of ga er even langs. Voor zover ik weet heb ik nog nooit van een arts gehoord die iemand niet wil behandelen omdat die geen nieuwe klant in zijn volle klantenbestanden wil. Als het eerste consult je bevalt kan je altijd je dossier laten overbrengen naar de nieuwe arts. Dat doen de artsen onder elkaar, je moet enkel een handtekening zetten om te bewijzen dat je echt naar de nieuwe arts gaat en de oude je dossier dus mag doorgeven. Enkele dagen tot een week later en de nieuwe arts heeft ook je gegevens en je hele historie. Nu voor de prikpil. Bij de nieuwe arts uitleggen en ernaar vragen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100