Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Bestaan er natuurlijke kalmerings -en anti-angst middelen?

Ik heb vroeger wel eens Xanax e.d. genomen en dat werkt wel, maar daar word ik zo suf van en dat wil ik niet meer. Bestaan er geen natuurlijke middelen die zo min of meer hetzelfde bewerkstelligen, maar dan zonder die nare bijwerkingen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Valeriaan is veel gebruikt in de volksgeneeskunde, de homeopathie, de fytotherapie en wordt zelfs nog steeds als rustgevend middel gebruikt in de reguliere geneeskunde. Het grote voordeel aan valeriaan is dat het rustig maakt zonder dat het concentratievermogen wordt aangetast.

Bachrescue druppeltjes. Werkt snel en verkrijgbaar bij de Gezondheidswinkel en andere homeopathie winkels. Gebruik ze zelf bij examens. Paar druppels op tong laten vallen en klaar.

Bronnen:
http://www.bachrescue.nl/

Als je met angst tobt dan zal een valeriaan druppeltje niet helpen. Als je geen xanax wil gebruiken dan is de enigste oplossing st Janskruid,mag alleen niet gebruikt worden samen met een anti depessivia dat kan niet samen. Als je st Janskruid in tikt moet je maar eens kijken op internet,of dit middel je verder kan helpen. Het geeft in iedergeval rust in je hoofd, en wordt ook veel gebruikt voor milde depressies.. Sterkte. Toegevoegd na 3 minuten: Laat je angst niet te ver komen hoor,dan kan je toch beter naar je ha gaan,beter loom en hangerig van xanax,dan dat je een angst stoornis krijgt, dan ben je veeeeeel verder van huis.

Er zijn zeker natuurlijke middelen hiervoor, maar misschien is het beter om te kijken naar de échte oplossing, waar komt de angst en onrust vandaan, wat is de onderliggende oorzaak en wat kun je daar mee? Wil je alleen een middel dat is het handig om bv een klassiek homeopaat te zoeken, die zoekt een middel dat bij jou past en niet alleen bij de klacht. Vaak ook (deels) vergoed door zorgverzekeraar wanneer hij/zij aangesloten is bij beroepsvereniging.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100