Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarom mag ik Alendroninezuur 70 mg tegen botontkalking niet innemen met mineraalwater maar moet het met leidingwater?

Ik gebruik dit medicijn tegen botontkalking. Hier kan ik last van krijgen door mijn prednisolon gebruik, wat ik weer slik voor de ziekte van Crohn.

Nu lees ik dat ik dit medicijn dus niet mag nemen met mineraalwater, ik vraag me af waarom dit zo is? Op wikipedia lees ik bijv. dan kraanwater vaak meer mineralen bevat dan mineraalwater zelf, dus dat kan het niet zijn.

Ben erg benieuwd!

En als ik leidingwater bijv. kook en dat laat afkoelen voor in een fles voor in de koelkast (voor in de zomer) kan dat dan wel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Mineraalwater bevat calcium en calcium verminderd de opname van Alendroninezuur door het lichaam.

Bronnen:
http://www.reneadmiraal.nl/nierpancreas/np...

Alendroninezuur wordt opgenomen door actief transport in het lichaam. Dat betekent dat het lichaam energie moet leveren om het in het lichaam opgenomen te krijgen. Dit wordt gedaan door calcium uit de cel te stuwen, als reactie wordt het zuur dan naar binnen 'geduwd'. In mineraalwater zit calcium, waardoor in de ruimte om de cel heen meer calcium te vinden is en daardoor de opname bemoeilijkt wordt. De concentraties hiervan zijn in leidingwater aanzienlijk lager; in leidingwater zitten vooral andere mineralen en stoffen zoals magnesium. Het koken van het water heeft geen zin; calcium is een zoution en zal niet verdampen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100