Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Mag ik alcohol en Doxycycline EG 200 mg combineren of...?

Het is nu vrijdag 11 april en ik heb vandaag gehoord van de dokter dat ik antibiotica moet nemen (Doxycycline EG 200 mg). Ik had een tekenbeet maar het is nog niet zeker dat ik de ziekte van Lyme heb. Morgen (zaterdag 12 april) is het een grote fuif en ik zou hier graag alcohol drinken. (ik mag niet zo vaak weg) Is het dan beter om pas de dag na de fuif te starten of combineren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Medicatie en alcohol combineren is in iets van 90-95% van de gevallen niet aan te raden. Ik weet niet wat er in de bijsluiter staat, maar Lyme is geen pretje. Als ik jou was zou ik liever 1x zuipen overslaan dan de rest van mijn leven met de gevolgen van Lyme rondlopen omdat de medicatie niet goed werkte. Zonder alcohol kun je ook lol hebben. Toegevoegd na 20 minuten: De werking word verminderd door alcohol, NIET doen dus. Gewoon nu met je kuur beginnen, en pas weer alcohol drinken als je helemaal klaar bent.

Je kunt het best zo snel mogelijk de doxycycline nemen. Wat drinken heeft geen invloed. Ik heb het ook wel een maand als malariaprofylaxe geslikt. Voor vrouwen is dat overigens niet aan te raden.

Alcohol en dit medicijn niet combineren. Alcohol verhindert de werking van Doxicycline en je hebt dan kans dat je bacteriën e.d. in je lichaam meer resistent maakt in de toekomst en in het vervolg minder snel beter wordt. Ook werkt het antibiotica nu minder goed. Lyme is een serieuze ziekte. Dus ik zou dat risico niet nemen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100