Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Om te studeren gebruik ik af en toe ritalin, kan ik na 3 uur bètablokkers gebruiken?

Ik heb geen ADHD maar mijn concentratie versterkt met ritalin zodat ik kan studeren.
Nou ben ik erg zenuwachtig altijd voor tentamens en wil ik graag bètablokkers slikken om mijn zenuwen in bedwang kan houden. Kan deze combinatie kwaad? Bijv nu ritalin en om 12 u bètablokkers.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Beide worden gebruikt als pepmiddel en sommigen gebruiken de betablokkers om de negatieve effecten van de ritalin te compenseren. http://www.drugs-forum.com/forum/showthread.php?t=140392. Let wel op dat ik geen dokter ben en dat het gebruiken van pepmiddelen ook gevaren met zich mee kan brengen. Overigens ben je niet de enige. onderzoek in 60 landen laat zien dat 1 op de 5 wetenschappers dit soort middelen gebruiken. Ikzelf ben door mijn studie heen gekomen zonder pepmiddelen, maar ik kan me de verleiding absoluut voorstellen en denk zelf nu nog wel eens dat het een bijdrage kan leveren. Wees gewoon voorzichtig en laat anderen weten dat je dit gebruikt. Als er iets gebeurd, kan men de juiste informatie voor behandeling verkrijgen. http://www.kennislink.nl/publicaties/een-op-de-vijf-wetenschappers-aan-de-breindoping http://www.studenten.net/studieleven/studeren/20783/studenten_gebruiken_nauwelijks_ritalin

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100