Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Mag ik loratadine langdurig innemen?

Ik heb een kitten, en blijk nu allergisch te zijn. Ik heb overal jeukende rode bultjes, nu gebruik ik kruidvat loratadine hooikoorts tabletten en de jeuk gaat daarmee helemaal weg. Ik wil haar niet wegdoen en vraag me af of ik dit wel haar hele leven mag slikken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Op zich kan dat weinig kwaad, ik heb meerdere patiënten die loratadine of zijn broertje aerius lange tijd gebruiken. Het is wel de vraag of het echt nodig en wenselijk is om het zo lang te slikken. Een allergie voor katten geeft meestal ander soort klachten, geen huidafwijkingen. Of de kattenallergie dus een verklaring is voor de huiduitslag is dus maar de vraag. Bedenk daarbij dat een allergietest verre van zaligmakend is met regelmatig fout-positieve uitslagen. Verreweg de meeste huiduitslagen gaan vanzelf ook weg, met of zonder loratadine. Een tussenoplossing is misschien om het een aantal maanden te slikken en dan eens te kijken hoe het gaat. Zeker als de uitslag dan weer terugkomt en weer snel weggaat na herstart dan is de uitslag wel allergisch van aard.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100