Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

blijf je bij gebruik van methylfenidaat altijd afvallen?

ik ben inmiddels al 5 kilo afgevallen van methylfenidaat, toevallig is dat ook wel gunstig voor mij. maar in ieder geval. stop dit ooit? of word het minder? of blijft het altijd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het staat in de bijsluiter van dat medicijn dat zelden optreedt dat er minder eetlust is waardoor gewichtsverlies optreedt. Dat is een lastig probleem, vooral bij ADHD, omdat veel kinderen met ADHD al moeilijke eters zijn. Kennelijk is het een blijvend verschijnsel. Je kunt deze bijwerking verminderen door het medicijn bij het eten in te nemen. Raadpleeg je huisarts als het eten echt een probleem gaat worden.

Bronnen:
http://www.apotheek.nl/Medische_informatie...

Amfetamineachtige stoffen en daartoe behoort methylfenidaat, kunnen afvallen bevorderen door remming van de eetlust. Eigenlijk is het een stimulerend middel voor mensen die GEEN ADHD hebben. Bij ADHD werkt het paradoxaal, dus omgekeerd. Meestal neemt het afvallen op den duur af. Zolang je niet te licht wordt n verder geen vervelende bijwerkingen hebt kan je het nog even aanzien. Meldt het wel aan de voorschrijver.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100