Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

werken dieetpillen die je gewoon bij de drogist kan halen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee,dit soort pillen zijn allemaal onzin,het enige dat helpt is normaal eten en meer beweging.

Als je doel is een lege portemonee, ja, dan werken ze. Om af te vallen absoluut niet, hoe mooie verhalen je ook lezen mag. Wel kan het zijn dat je bepaalde tekorten hebt in je voeding waardoor je trek blijft houden, dat kun je dan vervangen door een pil, maar beter is je voedingspatroon aan te passen. Pillen die maagvulling zijn zijn ook nog eens slecht voor je, op lange termijn lost dit het probleem zeker niet op. Kijk vooral naar wát je eet, hóe je eet en misschien ook wel waaróm je eet.

Ja en nee. Je moet geen wonderen van dieetpillen verwachten. Als je dieetpillen slikt en daarom minder nadenkt over wat je eet (bijvoorbeeld omdat je die pillen toch hebt elke werkdag een vette bek in plaats van twee keer per week) dan schiet je er niets mee op. Er zijn echter pillen die wel degelijk doen wat ze beloven. Ik ben momenteel zelf bezig met een experiment waarbij ik een gewichtsverliesproduct uitprobeer en ik moet zeggen dat ik positief verrast ben. Ik zal de naam van het product hier niet noemen, want tja..dit is mijn eerste post. Zometeen denken ze nog dat ik een spammer ben :D

Nee, die werken niet, maar ze kunnen wel helpen. Wat ik daarmee bedoel is dat ze op zichzelf geen effect hebben, maar dat ze je bewuster kunnen maken van wat je eet. Met het innemen van zo'n pil ben je onbewust bezig met je eetgedrag, wat er toe zou kunnen leiden dat je minder/gezonder eet. Een soort placebo-effect dus eigenlijk. De enige echte manier om af te vallen is heel simpel gezegd meer calorieën verbranden dan je binnen krijgt. Meer bewegen en minder eten dus.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100