Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

kun je chiazaad eten in combinatie met pillen tegen de hoge bloeddruk?

Toegevoegd na 1 uur:
wat gebeurt er als je chiazaad in combinatie met pillen tegen de hoge bloeddruk gebruikt? wat wordt bedoeld met contra indicatie, wordt de bloeddruk dan (nog) hoger?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, dat kan:daar chiazaad de bloeddruk wat kan verlagen zou het eventueel kunnen dat je je bloeddrukverlagende medicatie wat kan verminderen,controleer daarom regelmatig je bloeddruk: Chiazaad heeft een bloedverdunnende en dus bloeddrukverlagende werking. Daarom is er een contra-indicatie met bloedverdunners, bloeddrukverlagers en vochtafdrijvende medicijnen. Dit betekent dat je bij gebruik van deze medicijnen chiazaad niet moet gebruiken. Kijk eens of je in overleg met je arts de bloeddrukverlagers kunt afbouwen en gebruik van chiazaad kunt opbouwen. Chiazaad is natuurlijker voor je lichaam dan medicijnen. Pas dus ook op als je een te lage bloeddruk hebt; ook dan is chiazaad niet geschikt voor je. Toegevoegd na 50 minuten: Een andere vervelende eigenschap van Chiazaden is dat langdurige dagelijkse inname van Chiazaden in redelijk grote hoeveelheden kan leiden tot verslaving. Chiazaad bevat immers veel stimulerende stoffen. Sommige van deze stoffen stimuleren de gezondheid, maar ze kunnen ook een licht verslavende werking hebben. Toegevoegd na 2 uur: normaal zou je de dosis van je bloeddrukverlagende medictie moeten kunnen verlagen daar chia bloedruk verlagend werkt,maar zou dit toch maar doen mists grondige controle van je bloeddruk,hierbij is het gebruik van een eigen bloeddrukmeter handig.

Bronnen:
http://energiekevrouwenacademie.nl/chiazaa...
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezond...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100