Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Klopt het dat je door het gebruik van melatonine erg onrustig slaapt?

Ik heb een tijd terug een potje melatonine gekocht, omdat ik erg veel moeite heb om in slaap te komen.

Maar iedere keer dat ik het gebruik slaap ik heel erg onrustig, ik val in ieder geval wel in slaap, maar ik word wel steeds korte momenten wakker, woel heel veel en krijg rare dromen.

Toegevoegd na 1 minuut:
Ik heb trouwens deze:
http://www.bol.com/nl/p/sleepzz-melatonine-original-0-1-mg-slaapproduct/9200000005159638/?Referrer=ADVNLGSA0020339200000005159638

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

HeerVoldemort, een van de punten die je niet moet vergeten is dat het een lichaamseigen stof is, die je ...dagelijks... moet innemen, om een goed resultaat te krijgen. Het gaat erom dat je lichaam het zelf niet lukt om deze hoeveelheid melatonine bij elkaar te krijgen/op te bouwen, en dat je door het iedere dag in te nemen opbouwt naar het verlangde resultaat, het in slaap vallen door deze dosis. Als het niet werkt, zou je ook meer in kunnen nemen, maar ook dan met een periode van opbouw, dus niet gelijk resultaat verwachten. [ Ik slik al jaren iedere avond 5 mg op recept van mijn huisarts, vergeet ik het in te nemen, gebeurt, kan het een paar dagen duren voor ik weer beter in slaap val. Of ik er meer door droom, valt niet te zeggen, iedereen droomt, jij zegt "raar", dat zou kunnen, maar korte momenten wakker, is dat een probleem, of slaap je daarna weer door? De meeste mensen slapen op latere leeftijd slechter, geldt nog niet voor jou, wel kan je problemen hebben met in slaap vallen om allerlei redenen. ] Het is niet dat je korter slaapt met Melatonine, maar eerder in slaap valt, daar gaat het om. Het is dus een "inslaapvaller" en niet een "doorslaper" voor degenen onder ons die met slaappillen werken. Ook is het zo, dat je als je bijvoorbeeld met de pc werkt en je neemt zo'n melatonine, dat je dan voor de pc in slaap valt... [ Ik zei de gek :)) ] Ik raad je aan om een periode zeer bewust OP DEZELFDE TIJD [ is heel belangrijk] de melatonine in te nemen voor een goed resultaat. Dus niet vandaag om 11 uur en morgen om half een. Probeer een vaste "naar bed-tijd" in te voeren/aan te houden, ook dat kan het verschil maken. Succes.

Ik slik 5 mg Melatonine per dag, volgens voorschrift van de neuroloog. Ook ik heb heel heftige dromen, maar ik maak dan ook wel redelijk veel heftige dingen mee in mijn leven. Het klopt dat Melatonine als bijwerking heeft dat je wat heftiger gaat dromen, maar dat hoeft niet. Onrustig slapen heb ik geen last van, ik slaap diep en aan één stuk door. Heel soms word ik wel even wakker, maar daarna val ik direct weer in slaap. Misschien een idee om aan je huisarts voor te leggen? Koop je de Melatonine in de winkel of heb je hem op recept? Toegevoegd na 5 minuten: Sorry ik las even over je tekst heen dat je de melatonine bij Bol.com koopt. Het is een onschuldig product dat slechts een aanvulling is op je verstoorde dag -en nachtritme en/of slaapproblematiek. Er zijn verder veel factoren die je slaap kunnen beinvloeden dus die zou ik even nagaan. Bv zwaar eten voor het slapen gaan kan ook invloed hebben op je dromen, evenals een te warme kamer. Dat hoeft niet per sé aan de Melatonine te liggen, die is juist heel natuurlijk en onschuldig. Toegevoegd na 6 minuten: Sorry ik las even over je tekst heen dat je Melatonine bij Bol.com koopt. Melatonine is een lichaamseigen stof en bovendien heel onschuldig. Er zijn veel meer factoren die je slaap kunnen beinvloeden: te zwaar eten vlak voor het slapen gaan, een te warme kamer, een hectisch leven. Ik zou die factoren eerst na gaan alvorens je de link met melatonine maakt. Als het aanhoudt kan je het beste even naar de huisarts gaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100