Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kent er iemand een middel om te stoppen met clozan (benzodiazepin) om alsnog te kunnen slapen ?

Ik neem al meer dan 20 jaar clozan, en blijkbaar mag je dit maar enkele weken nemen. Nu ben ik aan het afbouwen en voel me stukken beter. Graag zou ik hier helemaal mee willen stoppen maar ik kan echt de slaap niet vatten als ik niets neem. Bestaat er een gezonder alternatief ? Liefst niet homeopatisch want daar geloof ik niet in.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Clozan werkt verslavend wat het inslapen betreft, als je het langere tijd gebruikt, wat het inslapen moeilijk maakt zonder Clozan. Het beste kun je in samenwerking met je arts op zoek gaan naar een alternatief, maar je hebt met een beetje geluk ook voldoende aan de middelen die bij drogisterij en apotheek in de vrije verkoop zijn, zoals valeriaan of melatomine, maar je zal een hogere dosering nodig hebben als een persoon die nooit iets geslikt heeft.Ga geen middelen samen met Clozan gebruiken, zonder overleg met je arts.

Slapen doen we om ons lichaam en hersenen te laten rusten. Om te kunnen rusten moet je moe zijn en mischien zit daar het probleem. Probeer eens een activiteit te zoeken waarbij je uw lichaam vermoeid. Ik ben er mij van bewust dat er duizenden redenen zijn waardoor iemand niet kan slapen, maar ik denk dat er veel slaapmiddelen kunnen weg gelaten worden wanneer die personen eens wat meer zouden bewegen. Docters spelen daar een grote rol in maar gemakshalve geven ze de mensen dan maar een slaapmiddel. Krijgen ze het niet van de ene docter dan gaan ze wel naar een andere, want dikwijls gaat het niet over slapeloosheid maar gaat het over verslaving, gewoonte of gemakzucht. Het is dikwijls zo dat de mensen op voorhand zeggen van" ik kan niet slapen zonder slaapmiddelen" zonder dat ze zelf geprobeerd hebben om in slaap te raken. Maar je bent al goed op weg door af te bouwen, want een lichaam dat verslaafd is aan bepaalde middelen moet je natuurlijk de kans geven om zich terug aan te passen. Maak je eens goed moe en kijk of je dan in slaap geraakt en hou dit vol, want het lichaam zal er alles aan doen om niet vermoeid te geraken. Robby BB

kamille thee, een warm bad, goed boek. doe ontspannende dingen drink geen koffie/cola voor het slapen gaan. ook kun je flink sporten, word je lijf moe van en geeft rust, neem daarna een lekker douche en ga lekker liggen. succes ermee! relaxen is de oplossing!

Al van oudsher drinken mensen een beker warme melk als ze lekker willen slapen, en volgens recent onderzoek is dat terecht. Grijp nog even niet naar de slaappillen als je lekker wilt slapen. Pas geleden heeft een studie van Nederlandse bodem namelijk het bewijs geleverd dat warme melk drinken voor het slapen gaan een effectief middel is om deze klachten tegen te gaan. Wetenschappers bestudeerden het slaapgedrag van vijftien vrouwen met matige slapeloosheid. Zij kregen de instructies om vier weken lang een uur voor het slapengaan een glas warme melk (250 mL) te drinken. De deelneemsters werden in drie groepen gedeeld: één groep dronk gewone melk, de tweede groep kreeg melk met tryptofaan en de laatste groep melk met magnesium en caseïne. Tryptofaan is een essentiële bouwsteen van eiwitten en vervult dus vele functies; het wordt in supplementen verwerkt als middel om onder meer de stemming te verbeteren, angstgevoelens te verminderen en lekker slapen te bevorderen. Caseïne is het belangrijkste eiwit in melk en het wordt bijvoorbeeld gebruikt als opwekkend middel, maar ook als onderdeel van een dieet. Lekker slapen door melk drinken geen onzin. Na de proefperiode van melk drinken bekeek men in hoeverre de slaapkwaliteit (gewoon lekker slapen), slaapduur, waakduur, het aantal keren dat men in de nacht wakker wordt en de slaapefficiëntie waren veranderd. De laatste factor geeft het totaal aantal uren slaap aan in verhouding tot het aantal uren in bed. Men vond inderdaad een positief effect op de slaapproblemen van de vrouwen. Na vier weken waren de slaapefficiëntie en de slaapkwaliteit duidelijk verbeterd en de slaapduur was door de melk drinken gemiddeld met een half uur verlengd. De melk die met tryptofaan was verrijkt, gaf geen betere resultaten dan de gewone melk. De melk waar magnesium en caseïne aan waren toegevoegd, leverde daarentegen wel betere uitkomsten om lekker te slapen. Laten we dus vaker naar grootmoeder luisteren om lekker te slapen, want het zijn inderdaad soms simpele middelen die al een hoop verbetering kunnen geven. Wie dus een slaapprobleem heeft en niet vies is van een beetje melk drinken, heeft een makkelijk en goedkoop middel in huis om het ongemak te verminderen.

Bronnen:
http://www.lerenslapen.nl/page/1612/lekker...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100