Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

welke medicijnen kan je zonder voorschrift krijgen tegen stress?

binnenkort heb ik nieuw werk en ga ik samenwonen.. dit bezorgt mij stress!! welke pillen werken en welke kan je zonder voorschrift krijgen bij de apotheek tegen stress?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dag Steffie, Als je tegen stress medicatie gaat nemen, ook al is het zonder voorschrift, ga je een bepaalde emotie onderdrukken. Deze emotie onderdrukken wil zeggen dat ze op x aantal tijd weer naar boven zal komen, onafhankelijk van welke situatie. Stel jezelf misschien eerst de vraag: "Wat maakt dat ik stress hebt of krijgt ?" Welke gedachten zorgen voor stress ? Welke factoren zijn de oorzaak van mijn stress ? Veel mensen draaien er hun hand niet voor om om een adreswijziging te gaan doorgeven en dit alles te regelen. Wat maakt dat jou dit zo'n stress bezorgt ? Het kan zijn dat het allemaal te veel in één keer is dat je moet verwerken of plaatsen. Ik vraag me af of jij niet heel gevoelig bent ? Gevoelige mensen hebben het dikwijls moeilijker met dingen te plaatsen en te verwerken vanwege de (te grote) indrukken die ze moeten verwerken. Dus misschien is het wel heel normaal dat je nu stress voelt. Dikwijls is het al een hele opluchting wanneer je het kan benoemen naar je partner of je omgeving. Misschien kan je wat hulp vragen om steun bij je ouders, broer of zus, vrienden of een life-coach. Het voordeel van een life-coach is dat hij objectief is. Dat kan wel eens anders zijn voor de mensen in jou omgeving. Als mensen weten dat je last hebt van stress dan zijn ze dikwijls bereid om je te helpen. Maar pillen, ik weet niet of dat dat zo'n goed idee is. Ik heb vorig jaar een rotjaar achter de rug, met o.a. Vechtscheiding van mijn tweede huwelijk, jeugdrechtbank voor de kinderen van mijn eerste huwelijk, conflicten met mijn vader en zus, financiële problemen, mijn dochter die niet graag meer bij me kwam, mijn zoon in de pubertijd, op één maand tijd 3 boetes voor hardrijden, huiduitslag over heel mijn lichaam, nieuwe relatieproblemen, werk dat ik niet graag doe, .... En dan ben ik waarschijnlijk nog wat kleine problemen problemen vergeten. En weet je, ik ben er doorgeraakt. Zonder medicatie, wel met meditatie, yoga en heel hard aan mezelf gewerkt. Ik kan je een heel mooi boek aanbevelen, "Alles heeft een reden" van Mira Kirshenbaum. Veel succes Wim

Bach Rescue

Koop bij de drogist een verpakking VALDISPERT. Dat neem je vanaf nu iedere dag in. Drie maal daags twee tabletten. Het is een natuur-middel en je kan er niet aan verslaafd raken, maar het werkt voor de omstandigheden die jij noemt perfect. Wordt ook gebruikt voor examens. School- en rijexamens. Je wordt er niet slaperig van en je mag het dus ook gebruiken als je moet autorijden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100