Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Mag ik zelf een narcose kiezen?

Ik wordt over een tijdje geopereerd aan mijn knie (een simpele kijk-operatie) maar er werd mij vertel dat ik een ruggenprik of een kapje kreeg. Ik ben (eerlijk gezegd) best wel bang voor die ruggenprik. Mag ik zelf kiezen of ik volledig onder narcose wordt gebracht of een ruggenprik krijg?

Weet jij het antwoord?

/2500

Met de pos annestasie kun je aangeven wat je wilt. Zij kijken of het mogelijk voor je is. Soms heb je geen keuze. Vraag het tijdens de screening

Een ruggenprik, als die goed wordt gegeven voel je niet een als pijn,het is heel even een koud gevoel en na afloop ben je ook niet beroerd, wat bij een algehele narcose nog wel eens wil voorkomen. Toegevoegd na 4 minuten: Door te zeggen,dat je of een ruggenprik of een kapje (narcose) krijgt geeft men al aan,dat de keus aan jou is. Bij een narcose ben je geheel van de wereld, maar kun je na afloop beroerd zijn. afgaande op mijn eigen ervaringen zou ik voor de prik gaan. In ieder geval sterkte en beterschap!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100