Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wanneer is de pil veilig na stoppen en herstarten?

Ik ben 1 maand gestopt geweest met de pil, ik zit nu op cyclusdag 17 en wil weer met de pil beginnen, maar wanneer is deze dan weer veilig? (Geen idee of eisprong al is geweest, wel doorzichtig met bruin erin slijm verloren, voor de rest niks meer verloren is maar 1 dag geweest en op cyclusdag 15)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is veilig wanneer je op de eerste dag van je menstruatie begint met slikken. Gewoonlijk is dat zo'n anderhalve week na de eisprong.

Als je op de eerste dag van de menstruatie met je eerste pilstrip begint, ben je vanaf dat moment tegen zwangerschap beschermd. Wanneer je op een andere dag begint, ben je niet direct beschermd. Gebruik dan gedurende de eerste zeven dagen dat je de pil slikt ook nog een condoom als je wilt vrijen. -------------- Dus neem het zekere voor het onzekere en gebruik zeker een week een condoom als je wilt vrijen. Verder zou ik de pil dan minstens 3 wk doorslikken en dan pas weer stoppen of gewoon nog langer doorslikken (een week stoppen hoeft helemaal niet).

Bronnen:
http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_vo...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100