Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Mag een apotheek € 5,00 voor het verwerken van een recept rekenen?

Omdat wij nogal eens bij de apotheek komen, vanwege de vele medicatie die wij gebruiken, schrokken we van de mededeling, dat je beter voor 3 maanden een recept kon vragen dan per maand. Het schijnt dat er dan € 3.00 per recept verrekend gaat worden. Vraag; waar gaat dat geld heen?
Hoezo de gezondheidszorg duur houden?

In afwachting

Poezels

Weet jij het antwoord?

/2500

Het lijkt me een normale zaak dat je medicijnen, die je langdurig gebruikt per 90dagen, of zoals tegenwoordig ook veel voorkomt, voor 3x28 dagen bestelt en niet per maand. Zo bezorg je de apotheek extra wek en het is logisch, dat jij als klant,daar (gedeeltelijk) voor op draait. Jij bent dan degene,die door deze manier van bestellen de gezondheidszorg duur maakt.

Zoals al beantwoord werd kost het de apotheek geld, elke keer dat er een recept klaargemaakt moet worden. Deze kosten berekenen ze door aan de ziektekostenverzekeringen. Mensen met een chronische aandoening hebben soms jarenlang dezelfde medicijnen. Daar verandert doorgaans ook weinig aan. Als men een chronische aandoening heeft dan mag de arts medicijnen voor drie maanden uitschrijven. Per arts en apotheek is het verschillend hoe u deze recepten herhaalt. Sommige huisartsen en apotheken maken gebruik van de synchronisatieservice voor chronische patiënten en medicijngebruik. (zie in bijgaande bron voor een uitleg).

Bronnen:
http://www.knmp.nl/downloads/medicijnen-zo...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100