Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoi Allemaal, ik heb een vraag over het medicijn Rivotril 0,5 mg tabletjes. Kan iemand mij misschien vertellen wat de maximale dosering is?

Hoi Allemaal, ik heb een vraag over het medicijn Rivotril 0,5 mg (Clonazepam) tabletjes. Kan iemand mij misschien vertellen wat de maximale (dag) dosering van dat medicijn is? Ik heb zelf al wat op internet gezocht om het juiste antwoord op mijn vraag te vinden en ook de bijsluiter heb ik nagekeken maar ik kan het antwoord niet vinden. Hopelijk is er hier iemand die mij kan helpen aan het juiste antwoord.
Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De gebruikelijke dosering is: Kinderen van 10-16 jaar of met een lichaamsgewicht van 30 kg of meer: 1 tot 2 milligram als aanvangsdosis, die geleidelijk kan worden verhoogd tot een dosis van 1,5 tot 3 milligram. De aanvangsdosis wordt over twee tot drie giften per dag verdeeld en om de drie dagen stapsgewijs verhoogd tot de onderhoudsdosering. Volwassenen: 1 tot 2 milligram als aanvangsdosis, die geleidelijk kan worden verhoogd tot een dosis van 2 tot 4 milligram. De aanvangsdosis wordt over twee tot drie giften per dag verdeeld en om de drie dagen stapsgewijs verhoogd tot de onderhoudsdosering. Als de onderhoudsdosering is bereikt, hetgeen gewoonlijk na 1 tot 3 weken het geval is, kan het geneesmiddel eens per dag 's avonds worden genomen. De maximale totale dagdosis voor volwassenen is 20 milligram.

Bronnen:
http://hulpgids.nl/images/Medicijnen/clona...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100