Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Moet je betalen voor medicijnen als je ze niet ophaalt bij de apotheek?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als jij een recept hebt gekregen en je gaat die medicijnen niet ophalen gaat dat niet van je eigen risico af en als ze niet in de verzekering zitten hoef je niet te betalen. Als je bedoelt dat je hele speciale medicijnen hebt aangevraagd die speciaal voor jou besteld zijn kan dat anders liggen. Bel daarvoor je apotheek. Toegevoegd na 3 minuten: Nog een optie: je hebt via de assistente van je huisarts een herhaalrecept aangevraagd. Bij de meeste artsen/apotheken wordt dat recept gewoon goedgekeurd en doorgestuurd naar de apotheek. Daar wachten ze gewoon tot jij het komt ophalen en tot die tijd hoef jij niet te betalen en gaat het ook niet van je eigen risico af.

ja, als je een bestelling hebt gedaan, dan ben je een koopovereenkomst aangegaan. veel medicijnen moeten bovendien door de apotheek speciaal geprepareerd worden voor de klant en kunnen niet hergebruikt worden. je moet dus betalen.

Medicijnen is vaak een (deel) eigen bijdrage voor en je hebt de medicijnen zelf aangevraagd. Dat moet je dus betalen. Waarom zou je medicijnen bestellen (bewuste keus) en niet ophalen? Als de situatie inmiddels gewijzigd is dat je geen of andere medicatie nodig hebt, zou ik dat met je huisarts bespreken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100