Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Astma & Antidepressiva (ssri), gaat dat samen?

Hey,

mag iemand die astma heeft een SSRI gebruiken?

Is dat gevaarlijk of niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als het goed is weet jouw apotheker precies wat je allemaal aan medicijnen slikt. Zij weten ook wat wel en niet bijelkaar geslikt mag worden en als het goed is krijg je daarover een waarschuwing. Heb je die waarschuwing niet gekregen, bel dan even naar de apotheek. Daar kan men jouw deskundig adviseren.

Volgens het Farmacotherapeutisch Kompas is er geen bezwaar om bij astma een SSRI te gebruiken. Hou wel rekening met bijwerkingen, zeker gedurende de eerste weken, en met eventuele interacties tussen die SSRI en eventuele andere medicijnen, hoewel dat laatste de verantwoordelijkheid van behandeld arts en apotheek is om in de gaten te houden.

Neem aan dat de medicijnen door een arts zijn voorgeschreven. Als je in het vervolg medicijnen krijg moet je gelijk altijd even vragen of het bij je andere medicijnen kan. (vraag het zelf altijd voor de zekerheid) In de apotheek krijgt men altijd een waarschuwing op de computer als het niet kan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100