Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

mag je alcohol drinken als je aan de antibiotica zit?

ik hoef nog maar 2 dagen broxil te gebruiken (antibiotica) want de dokter zei dat ik het kuurtje af moet maken, nu vraag ik me alleen af wat er gebeurd als ik alcohol drink en of dat mag..

Toegevoegd na 4 minuten:
ik ben trouwens de bijsluiter kwijt..

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, dat mag niet. Dan werkt de antibiotica niet.

Die informatie staat meestal in de bijsluiter van de antibiotica zelf

Het is een misverstand dat een wijntje nooit is toegestaan gedurende de periode dat antibiotica moet worden ingenomen. In werkelijkheid is beheerst alcoholgebruik meestal geen enkel probleem. Tenminste zolang de bijsluiter van de antibiotica niet anders aangeeft.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/divers...

Bij de meeste antibiotica kan je gerust een glaasje drinken. Maar uw lever moet zowel het antibioticum als de alcohol afbreken; dat betekent een extra belasting voor de lever. Drink daarom liever met mate. Sommige antibiotica kunnen misselijkheid, hoofdpijn, zweten en blozen veroorzaken als u tijdens de kuur alcohol gebruikt. Maar als dit het geval is, kun je dat in de bijsluiter vinden.

Bronnen:
http://www.apotheek.nl/Medische_informatie...

Als ik dit medicijn gebruik, mag ik dan... autorijden, alcohol drinken en alles eten? Bij dit middel zijn hiervoor geen beperkingen.

Bronnen:
http://www.apotheek.nl/Medische_informatie...

Ja hoor, Narvyla, dat mag. Lees zelf maar: alcohol drinken? U kunt alcohol drinken in combinatie met dit geneesmiddel. Geen probleem dus, maar wat ik mij wel afvraag, is waarom je het niet even zelf op internet hebt opgezocht, in plaats van de vraag hier te stellen. Dat gaat toch net zo snel?

Bronnen:
http://info.lunterseapotheek.nl/medicijnen...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100