Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Als de bacterie restant is geworden tegen doxycycline is die dan ook restant tegen minocycline?

Mijn rosecea regeert nauwelijks meer op doxxycline? Ik ga over een paar dagen over op minocycline. Helpt dat dan weer wel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je bedoelt resistent, het kan dat de bacterie resistent is voor één of meerdere antibiotica. Niet alle antibiotica werken bij iedereen even goed. Het is dus afwachten of de volgende wel helpt.

De reden je klachten door doxycycline niet verminderen hoeft niet perse iets met resistentie te maken hebben. Doxycycline moet minsten 6 weken worden ingenomen alvorens de effecten aantoonbaar zijn. Er zijn vele factoren die een rol bij de werking van geneesmiddelen spelen. Zo kan bij langdurige gebruik van doxycycline de lever activiteit veranderen waardoor ook de werking van het geneesmiddelen. uiteindelijk moet de behandelaar de dosering aanpassen aan de hand van bloedwaarden. Maar therapeutisch gezien werkt minocycline toch specifieker op de huid. Tevens gaat minocycline resistentie van penecilline overgevoelige bacterie tegen. Kort gezegd heeft minocycline ook een anti-resistente werking.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100