Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat kan je allemaal doen als je allergisch bent voor een dier dat je in huis hebt (redenen bij uitleg buitengelaten!)?

De dieren kunnen niet uit huis (emotionele hechting), de dieren kunnen niet buiten wonen (lichamelijke ziekte waardoor eigenaar zelf niet buiten kan).
Eigenaar slikt al antihistamine, de dieren zitten in een kamer waar de allergische persoon alleen komt voor de verzorging van de dieren (ongeveer 2 à 3 uur per dag bijelkaar). In die kamer is er de hele dag van 10.00 - 24.00 uur een raam open, en er staat al een luchtapparaat wat negatieve ionen verspreid.

Helaas heeft de allergische persoon nog steeds allergische klachten, vooral luchtwegen problemen (astmatisch achtig en slijm e.d.)

Prednison is vanwege een andere lichamelijke ziekte een lastige optie.

Kent iemand nog mogelijkheden? Het raam op een bepaalde manier open (met hor of zonder hor), goed luchtapparaat, allergenendoder, en weet ik veel wat er allemaal bestaat.
Hopelijk heeft iemand tips voor deze vervelende situatie!

Toegevoegd na 17 minuten:
NB: Ze kunnen dus NIET uit huis. (Deze dieren hebben ook echt geen zielig leven omdat ze "alleen" in een kamer zitten met apparatuur, het zijn juist dieren die uit een asiel komen en meer hebben aan elkaar dan aan een mens dat af en toe komt knuffelen. Het zijn cavia's, en een flinke groep. Cavia's die in hun eentje in een krap kooitje voor een kind worden gehouden, dat zijn pas zielige dieren.)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kijk uit met ventilatie: een luchtstroom kan er juist voor zorgen dat de allergenen lekker ronddwarrelen in de kamer. Iets waarvan ik niet goed weet hoe het te realiseren, maar wat zou kunnen helpen, is als er wat water in de ruimte verneveld zou kunnen worden (uiteraard op zo'n manier dat de cavia's er geen last van hebben): de allergenen kunnen dan neerslaan met dat water, in plaats van in de lucht te blijven hangen. Daar heb je geen hele regenbui voor nodig, maar het moeten wel echt kleine druppeltjes zijn die vallen. Misschien bij binnenkomst wat rondspuiten met een plantenspuit die een fijne nevel geeft? Wat ook belangrijk is, is dat de allergenen in de kleding, op de huid en in het haar van de allergische persoon blijven hangen. Dus voor zover de gezondheid het toelaat: na het verlaten van de ruimte met de cavia's kleren uit en in de was, en zelf douchen. Dat scheelt echt.

Ik vind dit heel erg vervelend om te moeten zeggen maar ik denk dat je enige optie om van de klachten af te komen is door de dieren weg te doen. Ik bedoel hiermee geen spuitje en ook niet het asiel, hier zitten al genoeg arme dieren. Breng ze naar een goed gezin die heel graag dieren wil, met veel plaats. (ik weet niet om welke dieren het gaat maar veel plaats is altijd beter voor dieren dan alleen een kamertje vol apparatuur).

In de alternatieve medische heeft men wel positieve resultaten geboekt met bioresonantie therapie bij allergieën Toegevoegd na 3 minuten: sorry 'de alternatieve medische hoek' moest er staan.

het probleem is niet de allergie, maar het idee dat deze beestjes ECHT niet weg kunnen. Dat zit vast in je hoofd en zal er uit moeten. Met alle respect, ik heb ook allergie voor die beesten. en ik ben echt de hele dag kapot als ik die beesten nader heb gehad. Hoesten, niezen, oogpijn, luchtwegen vol. Dan vindt ik dat je je moet vermannen en dat emotionele moet proberen weg te buigen. Caviá's hechten niet aan de mens, ze worden enkel TAM. Dus die beestjes hebben er geen last van als ze ergens anders heen moeten. Maar als je je gezondheid stuk maakt vanwege de binding denk ik dat je toch eens achter je oren moet krabben. En er zijn dieren genoeg die geen allergie veroorzaken weet ik uit ervaring! Er is geen oplossing voor, medicijnen maskeren het probleem en genezen het niet. Mijn medicijn werkt op zich goed, maar als ik het ga opzoeken dan krijg ik toch last.

Ik denk dat de enige oplossing in dit geval is het accepteren van de aandoening/allergie! Als er geen afstand van de diertjes gedaan kan worden zullen de klachten niet verdwijnen! Dus het is een questie van keuze maken! Of de dieren houden en de klachten van allergie aanhouden, of schoon schip maken om de levens qualiteit van de desbetreffende persoon verhogen! Als er wel een goede oplossing zou zijn dan zou ikzelf ook huisdieren houden, maar ik reageer ook allergies op huisdieren vanwege astmatische bronchitis en heb voor mijn eigen gezondheid gekozen, dus een huisdier vrije woning!

er is volgens mij medicatie tegen allergie te verkrijgen op recept bij de arts/apotheek.informeer eens bij je behandelende arts wat voor medicatie er is gericht op de persoon waar het om gaat.

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik me jouw reactie van dat de diertjes niet weg kunnen heel goed kan voorstellen... Als iemand mij morgen zou vertellen dat ik allergisch zou zijn voor katten zouden ze ook de deur niet uit gaan... Maar om even terug te komen op jouw vraag... Het is moeilijk... De ene allergie uit zich erger dan de andere... Het enige advies dat ik je kan geven is om naast de behandeling van de huisarts eens te kijken naar wat een goede natuurarts voor je kan doen... Ik heb in mijn naaste omgeving gezien dat dit wel degelijk heel goed kan werken, ondanks dat ik er zelf erg sceptisch tegenover stond... Een daarvan had te maken met een allergie waar de reguliere medicatie weinig deed... Wel wil ik er heel duidelijk bijzeggen dat dit niet in plaats van de behandeling van de huisarts moet... Als ik lees dat er prednison in het spel is vermoed ik dat er meerdere lichamelijke klachten zijn en experimenteren is dan niet echt verstandig... Al zal een behandeling van een goede natuurarts niet veel kwaad kunnen naast de reguliere medicatie... Maar overleg dit in elk geval met beide partijen... Ik hoop dat er een oplossing komt... sterkte!

www.freshlight.nl ik zou je aanraden een aantal plug-inns te gebruiken in je caviakamer. ik heb ze zelf, ze zuiveren de lucht uitstekend. ik zou er wel meer gebruiken dan noodzakelijk, zodat ze elkaars werking kunnen versterken.

Ik ben zelf behoorlijk allergisch voor katten maar ik raak eraan gewend oftewel mijn allergie wordt minder. Door elke dag een beetje langer bij de katten (en in jouw geval bij de cavia's) te blijven kan je weerstand opbouwen. Dus begin eerst kort en bouw dat op. Overigens door de ventilatie zweven de allergie veroorzakende stoffen meer rond dan zonder ventilatie en juist dat rondzweven is niet zo goed voor de allergische persoon. Er zijn wetenschappelijke onderzoeken waaruit blijkt dat mensen die katten hebben en er voor allergisch zijn en daarvoor medicatie innnemen bij het overlijden van de katten niet zeggen nu kan ik stoppen met de medicatie maar juist weer een nieuwe kat nemen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100