Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe behandel je een klein brandwondje door een gloeiend hete pan?

Het is net gebeurd
Ik heb het al onder de kraan gehouden maar die was niet superkoud
Ik wil voorkomen dat het een litteken wordt

Weet jij het antwoord?

/2500

minimaal 10 minuten koelen onder de koude kraan (hoeft niet ijskoud te zijn) hoe langer hoe beter!! dus 20 minuten zou beter zijn

Als je er niet aan gaat pulken,dan zal er geen noemenswaardig litteken komen.

hoi wat vervelend onder de kraaan 2 ontsmet het en laat het verbinden met gaas let op de blaar mag niet kapot vanwege bacterien die er dan kunnen in komen suc6

een brandwond moet je niet onder koud water houden maar lauw water is beter. 10 minuten koelen haalt de brand er uit. daarna even kijken hoe het is. Brandzalf er op doen of fucidinezalf en z.n. steriel verbinden.

Bij een kleine verbranding is alleen de bovenste laag van de huid betrokken. Het verbrande stuk kan rood en pijnlijk zijn en eventueel zwelling en blaarvorming vertonen. Kleine verbrandingen genezen meestal vanzelf in een aantal dagen, mits ze direct behandeld zijn. Een arts hoeft er meestal niet aan te pas te komen. Ga bij twijfel echter altijd naar een arts. Stap 1 Spoel gedurende minimaal 10 minuten lauw water over de brandplek om het branden te stoppen en de pijn te verminderen. Is er geen water in de buurt, gebruik dan een andere koude vloeistof. Koud water Stap 2 Als de brandwond afgekoeld is, haal dan voorzichtig knellende kleding, schoenen, een riem of juwelen weg, voordat zwelling optreedt. Stap 3 Dek de brandwond af met een steriel verband (Steriel verband) of een schone, niet-pluizende doek. Breng het verband losjes aan en gebruik geen tape of pleisters op de verbrande huid. Handschoenen verkleinen het infectie-risico Stap 4 Controleer dagelijks of de wond geen tekenen van infectie vertoont, zoals toenemende pijn, zwelling, roodheid of pus. Ga direct naar uw huisarts als er mogelijk een infectie is. Pas op Breng niets aan op de brandplek behalve koelende vloeistof om de verbranding te stoppen. Laat blaren heel.

Bronnen:
http://www.kiesbeter.nl/medische-informati...

Haal de brand eruit. Het beste is de koude kraan, maar misschien heb je daar geen tijd/geduld voor. Wellicht wil je gewoon lekker aan tafel zitten eten!! Pak dan een kom met koud water en gooi daar een handvol ijsblokjes in. Naast je bord. Hand (of voet, met oren of neus of kin wordt het lastiger..) in de kou en na een half uurtje ben je alles waarschijnlijk vergeten! Niet mieren met zalfjes of pleisters. Voor je het weet heb je een zweer die moeilijk geneest.

Als er alleen sprake is van roodheid heb je een eerste graad verbranding. Dit hoef je alleen maar te koelen met koud water. Verder niet aan gaan zitten maar wel goed in de gaten houden. Ik heb bij Mac Donalds gewerkt en zat regelmatig met mijn arm onder de brandwonden. Had niet eens de tijd om te koelen. Je ziet er helemaal niks meer van. De huid hersteld dus zelf met een eerste graad verbranding.

Koel de brandwond miniaal een kwartier onder lauw water. Laat het water niet rechtstreeks op de wond lopen. Anderhalf uur nadat je de wond hebt opgelopen helpt koelen nog. Dek de wond dan af met een gaasje of een schone theedoek die je een beetje nat hebt gemaakt.

Na het koelen met water even bij de drogist of apotheek Aloë Vera gel halen, dat verkoeld enorm en trekt lekker in het vel. Meestal voorkomt het dan littekens. Het brengt de huid onmiddelijk tot rust.

Er is maar een echt doeltreffend middel tegen verbranding en dat is Boegem Balsem MOET je in huis hebben lees ervaringen op de link onder bron. Bestellen is lekker goed koop bij http://www.elvitaal.nl/producten/diversen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100