Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is het slecht om vaak in het donker te zitten?

Is het slecht om vaak in het donker te zitten, ondanks kunstlicht? Wegens inkijk aan de straatkant werk ik vaak met (donkere) gordijnen gesloten. Is dit slecht voor de gezondheid?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Tot op de dag van vandaag discussiëren wetenschappers nog over dit onderwerp: de gedachte dat lezen bij slechte verlichting schadelijk is voor de ogen. Er is echter geen reden tot zorg. Er bestaat geen bewijs waaruit blijkt dat het lezen bij zwak licht slecht is voor uw ogen. Eén ding staat echter als een paal boven water: lezen bij zwak licht maakt het moelijker om de woorden op de bladzijde te zien. Lezen wordt daardoor inspannender, wat ervoor kan zorgen dat de ogen vermoeid raken. Dit kan leiden tot rode ogen en hoofdpijn. Toch toont een onderzoek dat in het gerenommeerde British Medical Journal is gepubliceerd door Amerikaanse wetenschappers aan dat de ogen zelf niet beschadigd raken.

Bronnen:
https://www.zeiss.be/vision-care/nl/beter-...

Nope! Wel letten op je vitamine d

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100