Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe komt het dat mensen met anorexia nervosa vermageren?

Blijkbaar kan je niet vermageren als je maaltijden overslaat, maar mensen met nervosa anorexia slaan zoals ik gehoord heb wel maaltijden over, en vermageren heel erg, hoe komt dat?
Omdat je vooral in de ochtend moet eten om af te vallen (een bepaalde stof ik weet niet welke). Hoe kunnen zij afvallen? Wat doen ze dan nog meer dan maaltijden overslaan?

Toegevoegd op 12 februari 2021 21:04: omschrijving

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je maar genoeg maaltijden overslaat (te weinig calorieën binnenkrijgt), dan gaat jouw lichaam zichzelf "opeten", om te kunnen voorzien in voldoende energie om te blijven functioneren.

Waarom kan je niet vermageren als je maaltijden overslaat? Heb je het hier over die 'starvation modus' waar men het soms over heeft? Uithongerings modus. Je lichaam ( brein vooral ) wil als je veel gewicht verliest vooral in leven blijven. Daarvoor kan je lijf iets minder gaan verbruiken maw iets minder snel afvallen. Maar dan gaat het over VEEL gewicht verliezen niet over een keertje niet eten. Mensen met anorexia vallen voornamelijk af omdat de invoer kleiner is dan het verbruik. Hoe simpel dat ook klinkt. Iedereen die al eens een dieet volgde weet wel dat de theorie veel makkelijker is dan de praktijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100