Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarom heb ik elke ochtend hoofdpijn en keelpijn?

Sinds ongeveer een maand word ik iedere dag wakker met keelpijn, al dan niet met hoofdpijn. De hoofdpijn is erg licht en trekt na een paar uur meestal vanzelf weg, net zoals de keelpijn. Meestal doet een buitenwandeling me wel goed, maar de volgende dag is het gewoon weer terug. Hoe kan dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

We hebben allemaal weleens last van keelpijn. Meestal gaat het om het begin van een relatief onschuldige verkoudheid, waarbij de keelpijn al snel overgaat in andere symptomen: gesnotter, hoofdpijn, hoesten en niezen. Maar wanneer er al lang geen sprake meer is van een beginnende keelpijn, is het belangrijk om bij de huisarts langs te gaan. De dokter zal u controleren op symptomen als opgezette halsklieren en witte vlekjes op de keelamandelen. Als het om amandelontsteking of strottenhoofdontsteking gaat, kan de arts een speciale behandeling voorschrijven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100