Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik heb sinds ongeveer een jaar gekke, rode vlekken op mijn benen. Wat is dit en wat kan ik eraan doen?

Het is vooral na het sporten, lang staan en douchen. Het jeuk ook super erg. Weet iemand wat dit is en wat ik er aan kan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Te lang en te warm douchen is niet goed voor de huid. Te veel en te vaak zeep gebruiken evenmin. Het tast je beschermende vetlaagje op de huid aan. De roodheid/jeuk is warmte-uitslag. Milliaria

Jeuk na het douchen kan verschillende oorzaken hebben. 1. Uitdroging van de huid. Door het warme water lost de beschermde vetlaag van de huid op. Doordat de huid nog erg warm is na douchen verdampt er veel water uit de opperhuid. Dat wordt normaal voorkomen door de vetlaag. Bij gebruik van een ontvetter is de huid niet warm, en verdampt dan ook niet veel vocht. Gebruik tijdens het douchen een milde douchegel. Na het douchen een goede bodylotion of olie gebruiken scheelt ook al veel. 2. Bij bepaalde vormen van netelroos (urticaria) kan jeuk en roodheid van de huid ontstaan door contact met water. Dat hoeft dan niet per se warm water te zijn. 3. Polycytemia vera (PV) is een ziekte waarbij er teveel rode bloedcellen in het bloed zijn. Patiënten met een PV hebben vaak hevige jeuk na het douchen. Meestal zijn er dan ook andere symptomen zoals hoofdpijn of moeite met scherp zien, en – heel opvallend – soms ernstige pijn in de voeten of vingers, waarbij dan een rood-blauwe verkleuring is te zien.

Bronnen:
https://www.gezondheidsnet.nl/huid/jeuk-na...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100