Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat is deze verticale streep op mijn duimnagel?

Ik heb hier al een tijdje een verticale streep op mijn linkerduim nagel. Ik weet niet wat het is, wil ook niet onnodig de huisarts lastig vallen zeker in deze corona toestanden. Is dit normaal? Ik heb het misschien al 2 jaren of langer, ik had altijd gedacht van misschien zat mijn nagel ergens klem ofzo vandaar, maar tis nooit weggegaan. Ik hoop dat de foto duidelijk genoeg is.

Weet jij het antwoord?

/2500

De meest voorkomende verklaring voor het verschijnen van verticale strepen op de vingernagels is het onvermijdelijke verouderingsproces. Toch kunnen we dit proces uitstellen door een voedingspatroon te volgen dat veel antioxidanten bevat. Want deze achteruitgang wordt zowel inwendig als uitwendig veroorzaakt door vrije radicalen. Een tekort aan vitamine B In sommige gevallen kan het optreden van strepen op de vingernagels verband houden met een gebrek aan vitamine B. Ook een gebrek aan magnesium kan strepen op de vingernagels veroorzaken.

Bronnen:
https://gezonderleven.com/strepen-op-de-vi...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100