Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

hoe kom ik van een verstopte darm af?

bij deze heb ik voor het eerst van mijn leven last van verstopte darmen en ernstige maagpijn na 1 week huilen en klagen opgenomen in het ziekenhuis 1 hele dag klysma's gehad en klean prep omg de ontlasting op gang te krijgen tot nu toe alleen maar water dunne diaree en heel weinig zachte ontlasting tot bijna niks. er is een harde prop maar die wil er maar niet uit onder tussen 4 kilo afgevallen en ziek geworden ervan. nu weer thuis geen optie meer over hebben jullie mischien enkele tips om hier vanaf te komen. maagpijn is zo verschrikkelijk. movicolon zakjes gekregen maar helpt ook niet veel

Weet jij het antwoord?

/2500

eet lijnzaad dat doet me oma ook en die heeft dat soms ook

Als je echt zeker weet dat je verstopping hebt en het hardnekkig is moet je eigenlijk een supplement met 'senna' proberen, dit prikkelt je darm om het eruit te laten komen, niet voor langdurig gebruik, maar het is eenmalig geen ramp. Deze kan je als het goed is bij elke apotheek halen.

Als je al in het ziekenhuis bent geweest en er is al zo serieus naar gekeken zou ik nooit zelf nog eens aan de gangbare huis- tuin- en keukenmiddeltjes beginnen. Neen contact op met de huisarts. Die kan beoordelen of je doorgestuurd moet worden naar een MDL-arts (maag-darm-lever-arts), internist en/of een diëtiste. Het is lastig en erg pijnlijk en alleen vakmensen kunnen jou daarbij helpen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100