Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wie heeft er ervaring en oplossingen voor Psoas problemen?

Naar aanleiding van een ernstig ongeluk jaren geleden waarbij mijn diafragma een flinke stoot heeft gehad zit ik met blijvende psoas problemen. Wellicht door triggerpoints? Bij stress en/of lichamelijke inspanning trekt mijn psoas helemaal samen en trekt mijn bekkenbodem omhoog waardoor ik vreselijk veel pijn, ellende en oververmoeidheid krijg. Ik heb al talloze "experts" bezocht en volg nog regelmatig een behandeling van de osteopaat. Echter is niets blijvends en het beperkt mijn leven en vitaliteit enorm. Vandaar mijn bijna wanhopige vraag wie er misschien oplossingen heeft voor dit probleem...?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je blijvende pijnen hebt is het waarschijnlijk zinvol om met de huisarts te overleggen over doorverwijzing naar een neuroloog niet zinvoller is dan een osteopaat of chiropractor. Bij mij bleek het destijds niet aan de spieren te liggen, maar aan de wervels (hernia). De neuroloog heeft daarbij goed geholpen.

Toegevoegd op 01 juli 2020 07:43: tekst
Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Musculus_psoas_major

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100