Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Werkt een osteopaat bij buikklachten?

Al maanden last van buikklachten. Nu is mijn vraag of een oseteopaat daarbij kan helpen

Verwijderde gebruiker
4 jaar geleden
1.5K
Cryofiel
4 jaar geleden
Osteopatie is een alternatieve behandelwijze. Dat betekent dat er geen verschil is tussen een osteopaat en een acteur.
Verwijderde gebruiker
4 jaar geleden
@Cryofiel
Met osteopathie heb ik geen ervaring, maar er zijn heel wat alternatieve geneeskundigen die merkbaar succes hebben met hun behandelmethoden (manuele therapie, acupunctuur, homeopathie). Het zijn dus zeker geen acteurs. Generaliseren van alternatieve behandelwijzen is dus niet terecht.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Het is een alternatieve geneeskunst en je kunt dit dus pas weten als je er geweest bent, De osteopaat gaat ervan uit, dat hij dit soort klachten kan genezen.
Osteopathie is een manuele, door de handen uitgevoerde methode die is gebaseerd op principes uit de anatomie, embryologie, neurologie en fysiologie. Onderzoek en behandeling vinden plaats vanuit een totaalbenadering van de klacht.
Indicaties voor osteopathie zouden chronische rug- en/of nekpijn, migraine, whiplash, buikpijn, slechte darmwerking en huilbaby's zijn. Er zijn nog (te) weinig onafhankelijke meta-analyses gemaakt van de gedocumenteerde effecten van osteopathische behandelmethoden, of OMT voor osteopathic manipulative treatment, maar er is bijvoorbeeld geconcludeerd dat OMT een significant positief effect heeft op lage rugklachten.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
4 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding