Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

is het normaal dat mijn scrotum vaak super hard en ingetrokken is?

ik mark dat mijn scrotum vaak heel erg klein en ingetrokken is. hij voelt dan ook heel erg hard en ribbelig. geen beweging in te krijgen. ik heb het eigenlijk bijna de hele dag, tenzij ik in bad zit. is dit normaal?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat is normaal. Enkele kwetsbare onderdelen van ons lichaam beschermen zichzelf als de omstandigheden ongunstig zijn. Als je lijf plaatselijk te koud wordt krimpen bepaalde kwetsbare delen en worden de testikels in de buikholte teruggetrokken. Het is n.l. belangrijk voor hun functie, dat ze op de juiste temperatuur blijven en de juiste hoeveelheid bloed krijgen; dat zoeken ze zelf op. Datzelfde heb je dus ook als je kleding plaatselijk te strak is; omdat de bloedsomloop wordt beknot. Als je in bad zit is het eigenlijk iets te warm en willen ze naar buiten voor liefst wat verkoeling. Maak je geen zorgen zolang het allemaal goed blijft werken en geen pijn doet. Zou je een zeurende pijn krijgen in de liesholtes dan is het zaak eens bij de huisarts te rade te gaan.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Teelbal

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100