Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

ben 13 weken zwanger. Vanaf week 8 heb ik last van een slapend bovenbeen. Iemand een idee wat dit is?

Ik heb alleen last van mijn linkerbovenbeen.Ik heb er vooral last van als ik op mijn rug lig. Op mijn linkerzij kan ik zo'n 5 minuten liggen, op mijn rechterzij gaat goed. Het slapende gevoel heb ik soms ook als ik sta of zit. Heb het er al wel met de vk over gehad, maar die wist niet echt wat het was.

Weet jij het antwoord?

/2500

Vreemd dat de verloskundige dit niet weet. Waarschijnlijk heb je Meralgia paresthetica: een beknelling van een huidzenuw. Deze zenuw regelt het gevoel in de huid aan de voorkant en zijkant van het bovenbeen. Zelf heb ik het maanden gehad door veel een skinny te dragen. Toen ik een wijdere broek droeg, is het binnen een paar maanden herstelt. Ook een zwangerschap is een oorzaak voor Meralgia paresthetica. Als je er veel last van krijgt, trek aan de bel bij de huisarts. Hopelijk stelt het je wel gerust om te horen dat het na de zwangerschap meestal herstelt. Ik ga een link toevoegen. Het kan zijn dat die er wel raar op komt te staan (lang). Bij de oorzaken zie je dan ook zwangerschap staan. Veel succes! https://www.thuisarts.nl/meralgia-paraesthetica/ik-heb-meralgia-paraesthetica

Toegevoegd op 13 maart 2019 22:50: tekst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100