Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

In de winter heb ik in de avond enorme hoestbuien waarbij ik slijm ophoest, wat heb ik?

Ik heb een longfunctietest gedaan, deze was helemaal goed.
Ik heb een bloedtest gedaan op allergieën en ik bleek geen allergieën te hebben. Hond, kat en huisstofmijt waren onder de 0,35
De neusspray hiertegen werkte ook niet maar de allergietabletten hebben wel aardig effect.
Ik hoest ongeveer elke 30 a 45 seconden rn blijf soms zo erg in een hoest hangen dat ik er van moet overgeven.

Volgende week weer afspraak met de huisarts maar hoop hier al wat opties te ontvangen waarop ik nog onderzocht kan worden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Heb je al een longfoto gehad? De bloedtest (allergieën) test alleen de meest voorkomende stoffen die een reactie kunnen uitlokken. Het werkt beter om bij de kno-arts een test te doen op de huid. Heeft de huisarts ook getest op kinkhoest? Ik neem aan dat de spray een soort met cortisonen was, bijvoorbeeld Nasonex. Deze spray werkt zeer lokaal. Eigenlijk alleen in de bovenste luchtwegen. Jouw probleem zit vooral in de onderste luchtwegen. De tabletten zullen waarschijnlijk antihistamine zijn. Deze werken op het hele lichaam. Indien deze werken, heb je toch een allergie voor iets. Indien je een allergie hebt, is het vaak moeilijk om de precieze oorzaak te vinden. Vaak ben je zelfs ook gevoelig voor andere stoffen. Zelf zou ik me laten doorsturen naar de kno-arts, als ik jou was. Deze kan je op meerdere stoffen testen. (Alleen kunnen de stoffen die een allergie uitlokken om de paar jaar veranderen). Deze kan eens in de neus en holtes kijken, wat een huisarts niet kan en eventueel een CT scan maken van het hoofd/holtes. Het probleem kan ook tussen de neus en keelholte zitten. Indien er alleen sprake is van een allergie, behandel je de neus met cortisonen. Indien dit niet genoeg is met tabletten, antihistamine. Eventueel met pufjes. Indien er toch ergens een ontsteking zit, is antibiotica nodig. Soms moet dit worden aangevuld met een stootkuur (cortisonentabletten). Eventueel kan een kno-arts de neusschelpen verkleinen. Dit is tegenwoordig een fluitje van een cent. In de winter kunnen klachten toenemen door de centrale verwarming, de grote verschillen tussen binnen en buiten, minder luchten..... Veel mensen denken dat allergieën alleen in het voorjaar beginnen, maar dat is echt niet zo. Veel beterschap.

In de avond is de lucht binnen door de cv veel droger. Een luchtbevochtiger in combinatie met een vochtigheidsmeter zou misschien helpen. Vochtigheidsgehalte 60-70%. Droge lucht is ook slecht voor de luchtwegen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100