Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat kan je doen tegen het naar boven komen van voeding direct na te hebben gegeten/gedronken?

Al jaren heb ik last van het omhoog komen van voeding. Het maakt niet uit wat. Direct na het eten komt het weer terug in mijn mond. Dt duurt tot ca. 1.5 uur na het eten. Het eerste uur is het niet zuur, daarna kan het soms gepaard gaan met maagzuur.

Ik wordt er helemaal gek van en krijg er veel opmerkingen over. Dit omdat ik het als het ware moet 'opvangen' en dus iedere keer met hamsterwangen zit voor een paar seconden. De inhoud slik ik dan snel weer door.

Ik heb al met verschillende artsen gesproken. Deze kennen het probleem echter niet en vaak wordt ik raar aangekeken. Zelfs een endoscopie gehad. Deze liet geen afwijkingen zien. Tevens helpen maagzuurremmers ook niet.

Misschien dat er hier wél iemand is die dit herkent? Of weet wat het is? Ik wil er namelijk heel graag vanaf.

Weet jij het antwoord?

/2500

Mijn ervaring als Holistisch Therapeut zegt dat er wellicht spraken is van oude emoties die zwaar op je maag liggen en telkens naar boven komen . klinkt wellicht wat vreemd als je er niet mee bekend bent , maar komt heel vaak voor dat mensen emoties hebben die op de maag invloed hebben, net zo als je een brok in de keel kan hebben door angst, er zit niks maar je voelt het wel en ook slikken voel je extra, een arts kan dan niks vinden maar het is er wel. Even heel kort, als je eten weer omhoog komt is dit wellicht gekoppeld aan oude emoties die weer omhoog komen maar de kans niet krijgen om naar boven te komen, vaak zijn het ook onbewuste emoties die vragen om geuit te worden. in welke richting je moet zoeken vind je in het boek De sleutel tot zelf-bevrijding https://www.bol.com/nl/f/de-sleutel-tot-zelf-bevrijding/30005490/ psychologische oorsprong van 1100 ziekten . staat ook wel in de bibliotheek. het is een boek geschreven voor de hulp zoekende in zeer begrijpelijke taal . En mijn helderziende blik zegt dat je is moet kijken wat er rond je vierde levens jaar is gebeurd. wellicht dat je dat samen met een therapeut kan doen. succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100