Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kun je vliegen met een verstopte buis van Eustachius?

Kun je vliegen met een verstopte buis van Eustachius? Sinds 6 weken heb ik last van een verstopte buis van Eustachius. Veel druk in het oor, doofheid en een constante piep. Heb spray van huisarts maar dit werkt tot nu toe niet. Over 3 weken ga ik vliegen en ben erg bang dat dit extra klachten gaat geven. Wie kan mij hier meer over vertellen? Alvast bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja je mag gewoon vliegen In ieder geval ook tijdens de vliegreis de neus druppelen zeker ook een half uur voor de daling en dan zeker ook klaren! je kan ook naar een KNO arts die mogelijk het oor doorprikt. Klaren wil zeggen De buis van Eustachius is een dun kanaaltje dat lucht kan verplaatsen van achterin je keel naar het middenoor. Helaas is dit maar een heel dun kanaaltje, wat je soms bewust open moet maken. Dat doe je door te slikken, een kauwbeweging te maken, of door met je neus dichtknijpen even te persen.

Toegevoegd op 08 september 2018 17:34: tekst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100