Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Welke beweeg oefeningen moet je doen bij een Bulging disc in je nek?

Ik krijg verschillende adviezen bij Fysiotherapeuten. Bv: van de ene moest ik de volgende oefeningen doen: Hoofd om en om van rechts naar links en van links naar rechts naar beneden laten rollen. De andere fysiotherapeut zegt daarover: Daar moet je onmiddellijk mee stoppen, dat is grof geweld voor je nek. Je moet de oefeningen doen (van een of andere amerikaan, was het Mc Kenzie?) dat je rechtop zit tegen een muur en dan je nek intrekken (dat oefen je met een apparaatje met een meter erop) en dan nog eens zonder de muur. (dan train je de kleine spieren en met die andere oefeningen de grote spieren) Nu ben ik weer bij een andere tharapeut. (die vorige zit te ver weg) en deze zegt weer: met het hoofd van links naar rechts rollen. Dan om en om je hoofd naar eerst de linker en dan de rechter trekken en lang vast houden. Ik doe dit nu maar ik vind het eng. Ben ik het nu erger aan het maken? Is er ergens een specialist in Bulging disks / nek, waar ik heen kan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij een (vermoeden van een) nekhernia moet je door de huisarts worden doorverwezen naar een neuroloog. Deze zal een MRI scan laten maken en op basis daarvan een diagnose en behandelplan voorstellen. In het algemeen kan het gevaarlijk zijn om harde bewegingen te maken omdat de uitstulping tegen de zenuwbanen drukt en zo beschadigingen kan veroorzaken. Fysiotherapeuten kunnen geen diagnose stellen van problemen die ze niet kunnen zien.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100