Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

wat moet ik doen met een overbelaste kniepees?

Hallo, ik ben 17 jaar en ik voetbal. Ik heb al meer dan een maand last aan de buitenkant van mijn knie. Het is de knie van mijn standbeen. Ik ben 2 weken geleden naar een sportarts geweest en hij zag dat de kniepees aan de buitenkant door het explosief draaien en sprinten is beginnen wrijven met omliggende delen. Daardoor is hij beginnen ontsteken. Door die pijn kan ik niet lopen en dus ook niet voetballen. Gelukkig kan ik pijnloos wandelen. Die dokter heeft met een toestel die soort van geluidsgolven verstuurd dit behandelt. Hij zei dat het snel zou beteren. Ondertussen moest ik iedere avond mijn been een aantal keer optillen om zo de knie te versterken. Ook moest ik de buitenkant van mijn knie stretchen alleen weet ik niet hoe ik dit moet doen. De pijn heeft ongeveer een weekje verbeterd maar nu is de pijn weer helemaal terug. Ik kom ongeduldig want ik wil van die pijn af en wil na meer dan een maand terug kunnen voetballen. Naar de sportarts gaan heeft dus ook niet geholpen. Zouden jullie weten wat ik best doe?

Weet jij het antwoord?

/2500

Overbelast moet meestal genezen d.m.v. rust. Als je beweegt probeer het dan zo veel mogelijk onbelast, zoals fietsen of zwemmen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100