Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

ik heb opeens een jeukerig gevoel in mijn armen, Wat kan dit zijn ?

Eerst had ik het ook. was langs de dokter gegaan ze zijden dat het schurft was. maar dit klopt niet. vervolgens ongeveer 2 maanden later krijg ik het opnieuw. Wat kan dit zijn ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij jeuk is het van belang om de oorzaak te achterhalen . Naast algemeen lichamelijk onderzoek kan bij langhoudende jeukklachten ook bloed (lever- , schildklier-, en nierfuncties) -, urine- en eventueel faeces onderzoek (wormen ? parasieten ?) worden gedaan. Ook kan een volledig bloedbeeld, inclusief HIV serologie worden aangevraagd indien daartoe reden voor bestaat. Wanneer er huidafwijkingen zichtbaar zijn kan bij twijfel een huidbiopsie worden gedaan. Diverse verkoelende lotions, koelzalven, gels of crèmes kunnen zinvol zijn . De meeste hiervan zijn gewoon op recept verkrijgbaar. Indien er sprake is van een droge huid, kan alleen een vette zalf of olie of vocht inbrengende zalf weer de huid barrière herstellen. Corticosteroiden (= “homoonzalven”) zijn zeer geschikte jeukstillende middelen. Volg hierbij wel goed de instructies van de arts. Lichttherapie. UVB of badPUVA belichtingen kunnen werkzaam zijn tegen vele jeukende huidaandoeningen zoals atopisch eczeem, lichen planus en droge huid. Ook wordt lichttherapie ingezet tegen jeuk bij lever-en nier ziekten. Probeer niet te krabben of te wrijven indien u jeuk heeft. Liever kloppen op de huid of een verkoelende zalf op smeren. Probeer eventueel afleiding te zoeken. Het dragen van ruwe of wollen kleding kan de jeuk verergeren. Deze kledij vermijden. De huid droogt uit na contact met warm water waarna de jeuk kan verergeren. Probeer daarom niet te vaak, te lang of te heet te douchen of in bad gaan. Gebruik daarbij ook een hypoallergene, parfumvrije bad- of douche emulsie of gel. Na het douchen de huid niet droog wrijven maar droog deppen. Knip uw nagels kort, vijl ze glad en houd ze schoon. Omdat bloedvatverwijding jeuk kan verergeren liever alcohol, warme en gekruide spijzen en sterke temperatuurswisselingen van een koude naar warme omgeving zoveel mogelijk beperken.

Bronnen:
https://www.huidarts.com/huidaandoeningen/jeuk/

het kan een alegie zijn voor shampoo of een creme of het is een muggensteek of een alegriesche reactie op een soort plant! of een alergiesche reactie op een soort stof die je draagt en dat is ook het meest voorkomende!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100