Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat kan je het beste doen als je hoofdpijn hebt?

LIEVER geen paracetamol

Weet jij het antwoord?

/2500

Enkele druppels Poho-olie (of Toco-tholin) inwrijven op je voorhoofd precies boven je neus en op beide slapen.

Wat mij goed helpt is een warme kruik

Verminder stress, wees goed gehydrateerd, beweeg, rust voldoende, eet op regelmatige tijden, neem vooral geen alcohol of tabak en vermijd cafeïne. Ga de zon in en vermijd regen. Hoewel het misschien raar klinkt kunnen schommelingen in de luchtdruk (zoals vlak voordat het gaat regenen) verantwoordelijk zijn voor hoofdpijn. Als je je hoofdpijn zat bent, ga dan op vakantie naar een land met een rustig weerbeeld. Probeer niet te veel pijnstillers te nemen. Dat klinkt tegenstrijdig, toch? Geloof het of niet, maar als je vaker dan 10 keer per maand pijnstillers neemt (zoals ibuprofen, paracetamol en aspirine) krijg je misschien juist meer hoofdpijn. Deze medicijnen kunnen zorgen voor terugkerende hoofdpijn omdat je aan de pijnstillers gewend raakt. Neem dus minder pijnstillers, je hoofdpijn neemt dan wellicht juist af. Dus geen paracetamol nemen is zelfs het beste, zoals je al aangaf! Als je een nieuwe vorm van hoofdpijn hebt, ga dan naar de huisarts of eerste hulp. Het kan een symptoom zijn van een ernstiger probleem, zeker als het vergezeld gaat van een stijve nek, koorts of verstrooidheid. Succes!

Bronnen:
https://nl.wikihow.com/Hoofdpijn-voorkomen

Lekker onder een warme douche . En beweeg het hoofd een beetje zodat de warme stralen overal komen . En vooral in de nek .

Meer drinken , water , en wat mij helpt is naar buiten gaan: frisse lucht. Meer bewegen kan ook helpen. Als je last hebt van ogenhoofdpijn kan teveel pc/gamen een oorzaak zijn, Minder uren gamen en iets anders doen dus. Hoofdpijnpillen zijn funest, we gebruiken teveel 'aspirientjes', eerst op een andere manier proberen op te lossen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100