Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan een SOA ook overgedragen geworden via plas of openbare toiletten?

Ik heb al een tijd last van een visachtige vaginale geur. Ik heb al een uitstrijkje gehad en dr bleek een bacterie te zitten van een bepaalde soort, het was onbekend welke want het was een vage test maar ik kreeg voor tabletten tegen die bacteriën (volgens mij gardnerella ofzoiets). Dat hielp niet en toen heb ik en crème gekregen die ook niet hielp. Bij het eerste doktersbezoek werd gevraagd of ik al seksueel contact had, dat is niet zo dus zei de dokter dat een SOA is uitgesloten. Nu ben ik bang dat ik misschien toch een SOA via openbare toiletten heb opgelopen.

Het gaat eigenlijk om dit vieze verhaal: toen ik jong en dus nog onvruchtbaar was (6 - 10 jaar ofzo) moest ik om een vage reden naar het openbare toilet bij de mannen. Nu deed ik mijn broekje te laag naar beneden en er lag plas op de grond dus al het plas werd opgezogen door mijn broekje. We waren aan het reizen dus ik had niks schoons mee en moest dat doorweekte broekje weer aan doen. Kan het zijn dat ik hierdoor toch een SOA heb opgelopen, via plas en toen ik nog onvruchtbaar was? Het was trouwens in Europa, volgens mij in Zwitserland. Voor het geval dat relevant is.

Excuus voor de vieze verhalen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Organismes die soa'a overdragen kunnen maar zeer korte tijd buiten het menselijk lichaam overleven,in jou verhaal lijkt me een besmetting uitgesloten.

Soa's kunnen alleen overgedragen worden met lichamelijk contact, of het nou gaat om bacterieën of virussen, de bij jou aanwezige bacterie is hoogst waarschijnlijk niet daar gekomen door het plas aangezien plas erg zout is en bacterieën daar nu eenmaal niet graag willen leven dit heeft te maken met osmose maar dat is weer een ander verhaal. Hoe dan ook, de kans dat de bacterie die je nu hebt door het plas komt is zeer onwaarschijnlijk

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100